Arkiv måned: februar 2017

Hva skjer i dag? - kvartalsrapport og Morgan Stanley

I dag har 2 store momenter på agendaen!

Seadrill ($SDRL) hadde et opprykk med godt volum i går, samt aftermarket som gikk i grønne tall. En økning rett før kvartalstallene kommer 
er alltids interresant, spesielt da alle shortselgere vet at negative nyheter komer på torsdager ikke tirsdager. Må si det er ganske spenstig
med kvartalsrapport når markedet er åpent også! Har "Big John" noen overraskelser på lur her tro?   Q4 2016 @ 17:00 GMT

Morgan Stanley Technology, Media & Telecom Conference 28.02.17 : ($NVDA) ($AMD) Nye lanseringer til bedriftssektor kan bli lukrativt. Rykter går om en ny SoC platform fra Nvidia (Tegra nextgen?) som kan bety mye for bærbart utstyr som telefoner, nettbrett osv. AMD ser muligens etter å gjøre seg kjent innen datasenter da de har et kjempestort søkelys på seg om dagene, Intel sitter litt i det nå som de har en konkurrent som tilbyr mer ytelse for halve prisen. AMD satt også ny ATH i går og krysset 15 dollar stabilt (For oss håpefulle som gikk inn i juni i fjor (4 dollar aksjen) er dette sigar og sjampis

Nvidia gjorde også en bra dag i går, da de traff litt svakhet før helgen med sub 100. De som følgte mitt tips om å gå inn kunne smile bredt på en 104 kurs i går. Denne er derimot ikke ferdig da nylanseringer på privat og bedriftsmarked kommer denne uken. 

Så nå sitter jeg i spenning for dagens resultater!

Happy trading :)

#bull 

Publisert: 28.02.2017 @ 09:06 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

Uken starter - "Monday morning - fleetwood mac"

Etter en avslappet helg gjør vi oss klar til åpning.

Uken som kommer har en del viktige momenter som kan påvirke aksjer vi har sett på i forrige uke.

Morgan Stanley Technology, Media & Telecom conference - 28. februar.

 • Nvidia coorp ($NVDA) skal ha en fremvisning om kunstig intelligens og deep learning
 • Intuit ($INTU) skal fremlegge en presentasjon v. CEO Brad Smith (hadde allerede en sterk stigning på fredag)
 • Seagate technologies ($STX) Mulig fremleggelse av nye datasenter produkter som har vært lekket/tipset om den siste måneden

Game developers conference - 27. februar - 03. mars

 • Advanced micro devices ($AMD) skal fremlegge en revisjon av project Vulkan i samarbeid med Khronos group
 • Nvidia coorp ($NVDA) skal lansere kommende produkt (antatt ny gpu, mulig de har mer i vente grunnet AMD's kommende vega platfom)

Seadrill fremlegger budsjettet sitt 28. februar ($SDRL)

Flere nyheter om endringer ang. bruk av privatstyrte fengsel i usa ($GEO)

Ha en flott mandags morgen! 

Publisert: 27.02.2017 @ 08:11 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

Hvorfor ADHD Investor? - Et svar på hvorfor jeg bruker navnet.

Selv om fredagsposten min forduftet (er fortsatt ny til blogging) så tenker jeg å legge ut en post om det første spørsmålet jeg fikk om mitt navnevalg.

"Hvorfor kaller du deg ADHD Investor? Er ikke det en negativ ting for økonomi?"Kortversjon: Ikke nødvendigvis, alt har ulike positive og negative sider men ADD/ADHD har dessverre mer fokus på de negative kvalitetene enn de positive.

Lengre svar:

Hvis du gjør observasjoner av folk med ADD/ADHD og har satt ditt utgangspunkt i "sykdom" eller "kognitiv lidelse" vil de positive sidene bli overskygget av de negative. Dette er veldig synd men fullt forståelig da assosiasjonen er allerede bestemt på forhånd. Hvor sterk assosiasjon som virkemiddel er kan du se i alt fra reklamer til "klikker" på skoler eller arbeidsplasser. Ett eksempel er forsikring og symboler for redning, trygghet, sikkerhet, familie osv.

Når jeg ble diagnosert og startet med medisinering satt jeg meg ned for å tenke. "Hvordan har dette påvirket meg i mine 28 år uten å vite dette?" Med mer informasjon om hva som foregår i min egen hjerne og hvordan jeg kan påvirke det selv begynte mye å falle på plass. Fokus, mangel på fokus, hyperfokus, risikovurdering, "multitasking", engasjement, ideer og visualisering av konsepter ble sett på i et helt nytt lys.

Før jeg visste om diagnosen kunne jeg ikke se helheten. Nå i etterkant kan jeg sammenligne hvordan jeg sorterte og filtrerte informasjon med et enormt bibliotek som ikke ble sortert, hvor bøker som kom inn gikk i nærmeste hylle som hadde plass og hvis jeg skulle innhente en gammel bok (for eksempel noe jeg lærte på ungdomsskolen) kan det ta lang tid å lete opp og hvis jeg finner den ligger den i en overfylt hylle om alle inntrykk fra den dagen istedet for å ha assosiasjon med annen relevant informasjon. Hvis det var noe jeg hadde stor interesse for derimot ble all informasjon om dette sortert i en egen hylle rett ved inngangen, hver bok på skinner for å kunne trekke de ut raskest mulig med de viktigste kapitlene markert, samtidig som de ble scannet inn for å kunne søke opp selv den minste detalj om temaet. Dette er et kjempeproblem for en på skolebenken, spesielt da hormoner og sosial status allerede klusser det til nok fra før.

Nå som jeg vet om det kan jeg sammenligne mitt "bibliotek" med en database. Jeg velger selv hvordan jeg systematiserer ny informasjon selv om jeg ikke er helt sikker på hvordan enda. Dette er for meg en kjempefordel innen analytisk tankegang. All informasjon som går inn når jeg for eksempel studerer markedstrender innen prosessorteknologi går hovedsaklig inn under "mikroprosessorer" som igjen ligger sortert under "Hardware" som ligger under hovednevner "Teknologi". Samtidig som hver av postene under hovednevner ligger sortert sammen med relaterte aktører innen sine felt. Resultatet av det blir at når jeg i etterkant leser en artikkel om et produkt som for eksempel Cisco sine produktfeil i fjor, blir min assosiasjon med cisco som følger: cisco - nettverk - systemteknologi - bedriftsutstyr - komponenter med lavt strømforbruk - produserer ikke egne komponenter - bygget rundt intel prosessor. Som fikk meg til å sjekke andre selskap innen samme markedssegment som også bruker intel sin brikke i sine produkter. 
I korte trekk lar dette meg se på informasjon mer effektivt og fra et annet perspektiv enn jeg ellers hadde ved å tenke både innenfor, utenfor og rundt "boksen" samtidig.

Det er også veldig synd at den største "egenskapen" man har med ADD/ADHD blir totalt oversett av folk flest. Nemlig hyperfokus.
Hyperfokus er noe av det mest utrolige jeg vet om, ikke bare fordi det virker som noe ut av en tegneserie om superhelter men fordi det er en kjempeegenskap med stor verdi for både personer og eventuelle arbeidsgivere.

Så hva er hyperfokus?

De fleste med ADD/ADHD kjenner til følelsen. Du har full fokus på en ting eller ett område og føler at all informasjon, læring, erfaring, forståelse og problemløsning festes umiddelbart. All inngående informasjon blir analysert og plukket ifra hverandre samtidig som du jobber videre med det du holder på med. Du fortsetter med det fysiske arbeidet samtidig som du har flere tankesett gående parallelt om forskjellige måter å forbedre eller løse problemet samtidig som du leter opp tidligere erfaringer som kan være relevant. Dette er ekstraordinært nok, men superkreftene stopper ikke der.
Toppen av kransekaken er at man blir ikke sliten. Tempo og engasjement øker over tid istedet for å avta etterhvert som man blir trøtt eller lei. Mer informasjon betyr nye problemer som må løses og sammenlignes mot løsninger som ble funnet tidligere, du føler deg mer og mer engasjert og får en enorm mestringsfølelse som igjen gjør deg glad, som igjen gir mer energi.

Hyperfokus skyldes at vi stortrives med stimuli, jo mer jo bedre. Vi filtrerer bort mye mindre informasjon enn de som ikke har ADD/ADHD så vi får et "adrenalinkick" fra økt stimuli. Dette var en av grunnene til at CIA begynte å rekruttere personer med ADD/ADHD i 2006. "Siden de filtrerer mindre visuell informasjon gjør dette at de mye raskere legger merke til endringer i situasjoner enn andre,"  
Nå som jeg vet hvorfor det skjer, lar dette meg til en viss grad starte hyperfokus på eget initiativ. Jeg er usikker på om det er grunnet medisinering eller at jeg har kunnskapen om det, men ved å overdrive engasjementet mitt for noe jeg skal gjøre føles det ut som energien rett og slett tar kontroll. Skulle ønske jeg hadde forkunnskap om dette når jeg leste meg opp til eksamen for eksempel :)

Jeg har mye mer jeg kunne sagt om dette, men nå nærmer jeg meg 1000 ord her.

ADD/ADHD kan være en byrde, men om du ser på det i et annet perspektiv kan det være en utrolig styrke også. Jeg valgte å bruke dette "stempelet" innen finans da fordelene innenfor analytisk tenkning er enorme. Eneste negative assosiasjonen jeg har med mitt stempel er at det kom så sent.

Skriver gjerne mer om dette når jeg har tid om ønskelig :) 

God Helg!

Publisert: 25.02.2017 @ 07:34 Kategori: ADD og ADHD Kommentarer: 2

For en dag - daytrading og kaffe

Allerede sliten! 

Etter åpningsfallet hos flere av aksjene jeg følger ble kursen nervøs som bare juling. Men det er gøy å kjøre CFD (Contract for difference - handel på variasjon istedet for verdipapiret) handel til svetten står i blant!

Ta AMD for eksempel:

Åpner på 14.20, får en kort oppgang til 14,31 før den går tilnærmet loddrett ned til verdier den ikke har sett på en stund på 13,85.

Gikk da inn på 13,87 og tok denne opp til første topp på 14 før jeg stengte posisjonen. Etterfølgende fall gikk jeg inn igjen på 13,90 for så å se den falle enda mer. heldigvis tok normalisering over og den begynte sin gang mot 14.3. Denne sitter jeg på fortsatt da jeg har tro på 15 innen relativt kort tid.

Samtidig var +/-100 dansen til NVDA veldig interessant da de har en event kommende på tirsdag (28.02) registrerte tall på under 100 dagen etter en jevn kurs på 110. Minner litt om januar i år da den nesten gikk under 100 før den klatret opp.

Håper dere hang med i dag! 

Publisert: 23.02.2017 @ 19:05 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

God morgen! - Dagens for 23.02.17 - Dagen blir lang. Så mange muligheter men så liten tid

*Oppdatering : Nytt design på siden. har også lagt til en stock-ticker på venstre side hvor jeg vil legge "Dagens aksjer" inn før åpning*


I dag er en flott dag å være trader! Jeg gleder meg stort til bjellen slår :)
Det blir litt flere på listen i dag. Rett og slett fordi det er muligheter på flere posisjoner!

Nå som indeksverdien har fått lov til å slappe av og USD/JPY normaliseres, vil det bli et godt trøkk på børs i dag.


Vi starter med "Dagens aksjer" å se på:

 • $NVDA - Gigantaktør Nvidia falt over natten med mye nyhetstrafikk og analyser. Heldigvis for de som sitter med NVDA allerede så ble dette hovedsaklig fra andre finansselskap ignorert og forbigått. Selskapet har lite hindringer på sikt da de er en aktør med bunnsolide markedsandeler innen visualisering.
 • $AMD - Med en treg men ok dag i går, er AMD fortsatt solid. Med god mulighet at diverse aktører har fått summet seg nå vil det muligens bli enda mer trafikk på denne i dag. Informasjon fra ulike nyhetskanaler slippes hver time angående produkter som er bekreftet og produkter som er på vei. Positivt er det også at det ser ut til at frykten for lavt produktvolum klart for salg er borte da forventede lagertall hos leverandører er gitt ut.
 • $TSLA - Tesla kjører på som før. Overgikk forventning ved økonomisk rapport og selv med noe tap har de gått oppover i verdi. De ligger fortsatt lavere enn naturlig etter en tung vei mot rapportsdato.
 • $SDRL - Utsatte rapportdato til 28. februar. Men med informasjon om kontrakter allerede i boks for SDRL kan det være morro å hoppe på opp mot dato da den ligger lavt i henhold til 52 ukers toppen på $7,49 men kun en brøkdel over sin 52 ukers lavpunkt på $1,58. For konkursbekymrede sjeler vil jeg lese meg opp på "Chapter 11" i Amerikansk bedriftslov.
 • $LMT - Lockheed Martin kjøper Sikorsky Aircraft. Dette gir LMT en helt ny inntektskilde og lar de hoppe forbi Raytheon. God overhead å hente på langsiktig investering.
 • $AIG -  God mulighet å plukke opp en posisjon her da selskapet rapporterte kjempetap. Dette i hovedsak for å dekke fremtidige utbetalinger. Selskapet gikk nesten under men har klart å krype tilbake med god styrke. Dette er en langsiktig posisjon om man kjøper seg inn.

Dagens spekulasjon:

 • $GOOGL - Med nyheter om at Alphabet (Google) øker sin innsats innen bil-deling for å utfordre aktører som Uber og Lyft er dette en veldig interessant aksje å spekulere på. Hadde det vært en annen aktør hadde jeg vært skeptisk men med Google sin tyngde så tror jeg de kan stille opp med gode muligheter for faktisk konkurranse. Spesielt da de har verdens mest brukte nettplattform og søkemotor.

   

Lykke til!

(Husk: Aksjehandel er risikabelt! ikke invester mer penger enn du tåler å miste!)

 

Publisert: 23.02.2017 @ 09:30 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

Closing - 22.02.17 - Hvordan gikk det med dagens diskuterte? (Intradag)

Da var dagen omme! Så hvordan gikk det med mine "dagens aksjer"?
 

 • $AMD - Avslutter på 14,28 med en relativt stabil dag, Med nedgang i markedet i var stabilitet og ikke minst en økning på 2% fra åpning et knallsignal for hvor solid selskapet sitter i dag. Selvfølgelig hjalp pressekonferansen om pris/lansering av produkt samt at produktet leverer over forventninger på dette. Som sagt vil det være mye bevegelse i denne frem til/rundt 2. mars.
 • $AMZN - Til tross for et frifall ved åpning tok denne seg godt opp rundt klokken 13:00. For de som kom seg inn lavt i dag kan en swing-trade for uken/over helgen bli lukrativ. 
 • $HIMX - Ned 5,5% men allerede opp 2,8% etter stengetid. Noe forventet da dette er et selskap for langsiktig investering med ganske store svingninger på lave dager som denne.
 • $GEO - Fikk en forventet nedtur ved åpning da overkjøp sendte denne vertikalt opp. Ellers følger den en veldig fin kurve og hadde noen høydepunkter iløpet av dagen for "scalpers"

Dagens spekulasjon?:

 • $WWE - Dagens pekepinn ble rett ned med nesten 3% i minus. Så denne utgår frem til ferske analyser og gode nyheter kommer luskende. Alltids mulig med en lang posisjon her om man har tro på bedriften ;)

Men med 4 av 4 på "dagens aksjer" kan man ikke være furten 

Vi sees i morgen!
Ha en flott Onsdags kveld.

 

 

Publisert: 22.02.2017 @ 22:26 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

Indeks nedgang - Ikke mye salg, men gode kjøp! - $AMD fortsetter å dra

Ikke mye har skjedd i dag, da indekspris trakk de fleste med seg litt nedover. 
Fikk heldigvis et par gode økninger på poster jeg allerede holder :)

Middags aksjen må derimot bli $AMD Selv med en tung børsdag har den vært forholdsvis stabil, noe som lover veldig bra for siste innspurt og morgendagen definitivt. Pressemelding og lansering av selskapets nye produkt ble utgitt i dag så forventer å se reaksjoner av dette i kommende dager, før noe ustabilitet rundt 2. mars.  Men ser ut til at vi får en mye kraftigere økning fra nå enn vi hadde i fjor!
 

Publisert: 22.02.2017 @ 19:21 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

Så, da ble det blogger av meg også!

Nei detta blir spennende!

Etter litt om og men så starter jeg opp bloggen her på blogg.no. Om det er en eller ti som leser den er ikke mitt hovedfokus, da det gir meg et utløp for det som befinner seg i topplokket fra dag til dag

Så hva kan du lese her? Jeg er det man kan kalle en ildsjel når det kommer til marked, systemteknologi, data/IT/kommunikasjon og min favoritt; finans og investering. Med det sagt så er det vel ingen overraskelse at det jeg legger ut kommer til å være alt fra; aksjespekulasjon, informasjon jeg finner fra utradisjonelle steder som kan ha innvirkning på markedet, "Deepdive" informasjon om ett og annet selskap, til hva enn jeg kommer over som er interessant eller bare flatt ut gjør meg glad :)

Jeg er blant annet veldig glad i klokker ;)

Så nå åpner børsen i USA om en liten halvtime fra skrivende stund!

Mine åpne posisjoner:

 • $AMD - 30x - Lukket deler før bjellen slo i går ( 1% opp pre-market :( )
 • $SDRL (USA)  - 250x - Lukket hovedpart på 2:13 i går ( 4% ned pre-market :) )
 • $GILD - 10x - Gikk inn på 65.5 så sitter på denne fremover og kjøper meg inn når den dukker ned i blant ;)

Dagens selskap å se på:

 • $AMD - Dukker denne litt nedover (under 13,5 - 13,8) er det gode muligheter å kaste seg på bølgen. Selskapet har mye snadder som er kommende for privat kunder, bedrifter og IoT (Internet of Things) samt kjøp/salg volum gir til og med scalpers og daytraders noe å henge fingrene i!
 • $AMZN - veldig sterk vekst allerede, blir nok en del swing-trading her i dag for de som liker det!
 • $HIMX - Spennede selskap innen tech (bl.a hololens fra microsoft) Anbefaler å lese om selskapet før du gir gass her, de har en del hindre å få unna men om de overkommer de er det en absolutt børs-rakett!
 • $GEO - pen kurve, solid selskap men har fått et "overkjøpt" flagg rett før åpning. Kan gi en kort nedtur før den fortsetter kurven sin.

Dagens spekulasjon:

 • $WWE - God flyt, nytt opplegg på vei, "trygg" opptur til ca $23 men har tro på at denne vil stige mer enn det iløpet av de 2 neste ukene. I dag vil bli en god indikator på hvilken vei det går.

 

Lykke til!  
-ADHD Investor
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
(Husk: Aksjehandel er risikabelt! ikke invester mer penger enn du tåler å miste!)

Publisert: 22.02.2017 @ 15:10 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

adhdinvestor

Dagens Aksjer

Lenker

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Design

hits